سایت زومیت

سایت زومیت

سایت زومیت - فناوری - روش های کسب و کار _ مطالب مدیریت _ آموزش بازاریابی
سایت زومیت

سایت زومیت

سایت زومیت - فناوری - روش های کسب و کار _ مطالب مدیریت _ آموزش بازاریابی

پند بزرگ تاریخی ، دست از تقلید بردارید

پند بزرگ تاریخی ، دست از تقلید بردارید
فاصله ریل های قطار از هم 143.5 سانتیمتر یا معادل 4فوت و 8 و نیم اینچ است. یک عدد عجیب و غریب که در تمام دنیا بدون هیچ کم و کاستی مراعات میشود. هرکسی این عدد را میشنود فورا در ذهنش سوال میشود که چرا این عدد ؟ چرا فاصله ریل ها یک عدد رُند مثلاً 150 سانتیمتر یا 2 متر یا 5 فوت یا حداقل 144 سانتیمتر نیست؟
پائولو کوئلیو در کتاب (زهیر) از دهان قهرمان داستان طی یک پرسش و پاسخ به این سوال جواب میدهد . خواندنش خالی از لطف نیست.

  

چرا فاصله ریل های قطار 143.5 سانتیمتر است؟چون در آغاز واگن های قطار توسط کسانی ساخته شد که قبلاً سازندگان تراموا و کالسکه بودند بنابر این از همان معیارهایی برای ساخت محور واگن ها استفاده کردند که در ساخت محور تراموا و کالسکه به کار می رفت. چرا فاصله چرخ های کالسکه این قدر بود؟ چون خیابان های قدیم (کالسکه رو) مطابق با این فاصله ساخته شده بود.چه کسی تعیین کرده عرض خیابان این قدر باشد؟ رومی ها ٬نخستین مهندسان راهساز در اروپا ٬این طور تصمیم گرفته بودند.دلیلش چه بود؟ ارابه های جنگی را دو اسب می رانند و وقتی دو اسب را از نژادی که آن زمان به کار می رفت٬ کنار هم بگذاریم٬ فضایی معادل ۱۴۳.۵ سانتیمتر را اشغال می کند.
بدین ترتیب رومی های باستان فاصله ی ریل های قطار امروز را تعیین کرده اند٬ ریل هایی که برای مدرن ترین قطارهای سریع السیر هم به کار می رود و حتی زمانی که مهاجران به آمریکا شروع به ساخت ریل کردند با خود فکر نکردند که این عدد را رند کنند و بهمان شکل خط راه آهن را ساختند..این موضوع بر ساخت سفینه های فضایی هم تاثیر گذاشت؛ زیرا مهندسان امریکایی میخواستند مخازن سوخت را بزرگتر بسازند، اما این مخازن در ایالت یوتا ساخته می شد و باید آن ها را با قطار به مرکز فضایی فلوریدا می رساندند ، و تونل ها گنجایش شیئی به اندازه ی بزرگ تر را نداشت ؛ در نتیجه ، مجبور شدند تسلیم نظر رومیان درباره ی فاصله ی مناسب بین دو ریل بشوند.و اینگونه فاصله بین دو اسب از نژاد رایج در زمان رومیان بر نحوه ساخت سفینه ای فضایی در قرن 20 تاثیر گذاشت.

متن از یک سایت بود و شاید سند تاریخی هم نداشته باشد اما چند درس مهم داشت ، اول آنکه بدانیم هر کاری هرچند کوچک در زندگی اثر خواهد داشت ، رومیان هرگز نمی توانستند تصور کنند کارشان تا کجا اثر دارد. مطلب دیگر آنکه تقلید های کورکورانه و تفکرات تکراری و روتین را کنار بگذاریم. هرچه که میگویند ، هرچه میبنید و میخوانید الزاما درست نیست و نمیتواند
نظرات 1 + ارسال نظر
نیلوفر شنبه 24 مرداد 1394 ساعت 02:01 http://kiiimiia.mihanblog.com/

ایشاالله سایتتون همیشه پابرجا باشه.
6518

امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.